Tiyatro ve Konferans Salonu

Öğrencilerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve sosyal hayata uyumlarının sağlıklı bir biçimde hızlandırılması için; Akasya Kolejinde yıl içinde tiyatro ve dramatizasyon çalışmaları yapılmakta, yapılan bu çalışmalar düzenlenen  gösterilerle veli ve öğrencilerimize sergilenmektedir. Bu yolla öğrencilerimize özgüven ve ifade gücü kazandırılmaktadır.

Akasya Koleji bünyesinde, okulumuzun 6. katında yer alan Tiyatro & Konferans Salonu 300 kişi kapasitelidir.

Tiyatro gösterileri, konferans ve seminerler, bilgi yarışmaları, kültür- sanat şenliklerimizin yanı sıra elverişsiz hava koşullarında anma ve kutlama törenlerimiz de bu salonda gerçekleştirilmektedir.

Kapladığı alan ve bünyesinde yer alan ses sistemi özellikleri ile Tiyatro & Konferans Salonumuz her türlü etkinliğin sergilenebileceği kapasite ve özelliklere sahiptir.

Her geçen gün ilerleyen teknoloji sayesinde karşılıklı iletişim kolaylaşmakta ve daha anlamlı bir hale gelmektedir. Akasya Koleji de öğrencilerinin kendini ifade edebilme ve iletişim kurabilme özelliklerini geliştirme yönünde çalışmaktadır.Yıl içinde düzenlenen etkinliklerde öğrencilerimizin sosyal hayatta yer almaları hızlandırılırken; bir topluluk önünde rahat konuşabilme, kendini en doğru şekilde ifade edebilme, çekingenlik ve sıkılganlık gibi duyguların aşılması yönünde çalışmalar yapılmaktadır bu bağlamda Tiyatro Konferans Salonumuz bu amaca hizmet etmektedir.

Kulüpler

2-4. Sınıflarda kulüp çalışmaları haftada 2 saat Perşembe günleri 7. ve 8. ders saatlerinde uygulanacaktır.

5-7. sınıflarda kulüp çalışmaları haftada 2 saat, Salı günleri 6. ve 7. ders saatlerinde uygulanacaktır

Lise sınıflarda ise kulüp çalışmaları haftada 1 saat, Çarşamba günleri 7. ders saatlerinde uygulanacaktır

• Görsel Sanatlar (Moda Tasarımı ve Resim)
  • Drama - Tiyatro