Sanat Odası

Akasya Koleji’nde El sanatları ve Resim derslerine her zaman önem ve değer verilmiştir. Çünkü okulumuz kültürel çalışmaları destekleyen öğrencilerimizin sadece bilgi yüklü değil, estetik duyguları gelişmiş birer birey olmasını isteyen bir okuldur. Bu yüzden gerek yönetici kadromuz gerekse eğitim kadromuz yılsonu yapılan sergi çalışmalarını el birliğiyle yürütüyoruz. Öğrencilerimizin el emeği göz nuru eserlerini  halka açık özel salonlarda sergileyerek hem çocuklarımızı onure etmek hem de onların başarılarını çevremizle paylaşmak istiyoruz.

Öğrencilerimiz bu derslerde malzemeyi doğru ve yerinde kullanmayı, planlama, tasarlama, uygulamayı ve en son değerlendirmeyi öğrenerek bu sınıflardan mezun olmaktadırlar.

Okulumuzun kapıları Aynı zamanda sanata gönül vermiş velilerimize de açılmış onlara takı tasarımı, ahşap boyama ve resim sanatlarında kurslar verilmiştir. Bu kurslarda zaten ailemizin bir bireyi olan velilerimizle daha da kaynaşıp ortaya çıkan eserleri okul içinde sergileyip çevremizle paylaşmaktayız.

El sanatları öğretmeni olarak aslında dersimi gerçekten seven, yetenekli öğrencilerle ders yapmak belki benim için daha kolay ve daha başarılı olurdu. Ama bizim amacımız herkesin estetik bir yanı olduğunu varsayıp onu ortaya çıkarmak. Çünkü sanat gerçekten zor hayatın içindeki mutluluk pırıltılarıdır.

15 Ekim 2017