Akasya Koleji

SERVİS

GERİ DÖN

Akasya  Koleji’nde öğrenci servis hizmetleri firması tarafından yapılan yıllık sözleşmeler çerçevesinde yürütülmektedir.

Eğitim öğretim yılı başında servis yetkilileri öğrenci adreslerine göre, hangi servislerle hangi öğrencilerin bırakılacağını liste halinde belirler. Bu listeler okul yönetimi ve sınıf öğretmenlerinde bulunur.

Öğrenci servislerinde servis düzenini sağlamak, iniş ve binişlerde tam güvenliği gerçekleştirmek amacıyla, servis hostesleri bulunmaktadır. Her çocuk için emniyet kemerli bir koltuk bulunur.

Servisle ilgili bir problem yaşandığında veli servis sürücüsüyle değil, servis yetkilisi ve okul yönetimiyle görüşülmelidir.

Servis şirketi her veliye aracın plaka numarasını, şirketin telefon numaralarını, şoförün ve hostesin isimlerini içeren bir bilgi kartı verir.

Her öğrenci, belirlenen saatte, servise binebilmek için hazır olmalıdır. Yol üzerinde diğer çocukların alınmasını geciktireceği için, hiçbir servis belirli bir durakta 3 dakikadan fazla beklemeyecektir.

Çocuğunuz okuldan sizin tarafınızdan veya sizin uygun gördüğünüz bir başkası tarafından alınacaksa ve servis aracını kullanmayacaksa lütfen saat 13:00'e kadar durumu öğrenci velisi tarafından sınıf öğretmenimiz veya ilgili müdür yardımcısına bildirilmesi gerekmektedir.

Özel Akasya İlköğretim Okulu servis araçlarını kullanan öğrenciler için aşağıdaki davranışlara uymaları gerekmektedir.

• Servise zamanında gelmek.
  • Okul servisine, dikkatli binmek ve dikkatli inmek.
  • Okul servisine binmeden önce yeme - içmesini bitirmek.
  • Emniyet kemerini bağlamak ve koltuğunda oturmak.
  • Diğer öğrencilerle alçak sesle ve saygıyla konuşmak.
  • Herkese nazik olmak.
  • Kendisinden küçüklere yardımcı olmak.
  • Emniyeti esas almak.
  • Yaptığı hatanın sorumluluğunu üstlenmek.
  • Herhangi bir emniyetsiz davranış gözlemlediğinde şoföre veya hostese bildirmek.

Öğrencilerin okul servis araçlarında aşağıda belirtilen şekilde uygun davranışlarda bulunmaları gerekmektedir. Bu davranışları göstermeyen öğrencilerle okul idaresi görüşme yapar ve veliye bilgi verir.

15 Ekim 2017